Energiezuinige feestverlichting van Nice & Bright

19 11-2014
Energiezuinige feestverlichting van Nice & Bright

kerstverlichtingIs het not done om in tijden van stroomschaarste kerstverlichting te hangen aan winkels en bedrijven en zitten firma’s die gespecialiseerd zijn in die kerstverlichting nu in zak en as? “Helemaal niet”, zegt Nest Van den Eynde van feestverlichtingsspecialist Nice & Bright, gevestigd in het bedrijvenpark Hoek 76 in Boom.

Een paar maanden geleden zag het er nochtans even wat minder goed uit. “Bedrijven en gemeentebesturen bestellen hun kerstverlichting meestal in de zomer. Dit jaar hebben er een paar hun bestelling geannuleerd toen voor het eerst sprake was van de stroomschaarste en het afschakelplan, maar een paar weken geleden hebben de meesten teruggebeld met de vraag om toch verlichting te komen hangen.”

Want kerstverlichting is niet noodzakelijk een energieverslinder. “Wij hebben altijd met energiezuinige LED’s gewerkt, van bij de start van ons bedrijf vijf jaar geleden, toen LED’s nog veel duurder waren”, zegt Nest Van den Eynde. “Voor ons was dat vanzelfsprekend. Je moet bewust omgaan met energie. En een friteuse aanzetten (3500 Watt) vraagt honderd keer meer energie dan zo’n kroonluchter met honderden LED-lampjes.”

Niet alleen de lampjes zijn energiezuinger, Nice & Bright kan ook het gebruik sturen. “Onze kerstverlichting is computergestuurd. De klant krijgt een gratis app voor zijn smartphone, waar hij de verlichting mee kan aan- en uitzetten of volgens een bepaalde frequentie kan laten knipperen. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de verlichting ‘s nachts uit gaat, ‘s morgens een paar uur op 50% brandt en overdag op 100%. Of als je twee verlichte ornamenten hebt hangen, sterren of kroonluchters bijvoorbeeld, kan je ze zo laten knipperen dat ze om beurt verlicht zijn. Alweer de helft energie bespaard.”

Nice & Bright is nu volop bezig met het ophangen van de kerstverlichting en er wordt bijna de klok rond gewerkt. Omdat op maat van elke klant wordt gewerkt, moeten soms in laatste instantie nog wijzigingen worden aangebracht. Ook de kerstboomversieringen zijn soms heel gepersonaliseerd. Zoals de logo’s van Spar en Quick, geprint in 3D en in de bedrijfskleuren. “Die 3D-prints zijn nieuw, en de reacties zijn positief.”

Een kerst zonder verlichting kan echt niet volgens Nest Van den Eynde. “Mechelen is bijvoorbeeld altijd zo mooi verlicht tijdens de eindejaarsperiode. Stel je voor dat je in december de stad binnenrijdt en alles is donker. Dat kan toch niet? Feestverlichting geeft sfeer, en dat zet de mensen aan tot kopen.Als je het op een energiezuinige manier aanpakt, wordt iedereen er beter van.”

Related article

 • 09 03-2021
  Hamburger Take-Away!

  Het afgelopen jaar hebben we elkaar weinig gezien! Daarom organiseerden we begin maart een Hamburger Take-Away! Want al een jaar leven en werken we in onze bubbel, houden we afstand, werken we thuis en zien we mekaar niet of heel soms. Het…

  Meer lezen...
 • 05 10-2018
  Curieuzeneuzen Vlaanderen

        CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een project dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart wil brengen. Gedurende 4 weken werden hier meetbuisjes geplaatst en werd de hoeveelheid stikstofdioxide gemeten, dit is een goede indicator voor luchtvervuiling door verkeer. Bedrijvencentrum…

  Meer lezen...
 • 19 09-2018
  Dankwoord 35-jaar bestaan

  “Dikke merci aan Hoek 76” –  Gazet van Antwerpen Bedrijvencentrum Hoek 76 uit Boom vierde zoals u weet recent haar 35-jarig bestaan. Zaakvoerder Paul Cornelis wou toen geen geschenken, bloemen of flessen wijn, maar vroeg aan elk van zijn genodigden…

  Meer lezen...