Scherpenhoek

Bedrijventerrein De Scherpenhoek te Boom is een nieuwe duurzame KMO zone voor kleine volumebedrijven gesitueerd op een unieke locatie in een unieke situatie. Het project is geïntegreerd in een ruimtelijk gevoelig gebied en combineert wonen met werken.

Het concept van industrie-units van 100 tot 840 m² met of zonder woning biedt een antwoord op de veranderende behoeften van ondernemingen. Overdraagbaarheid van gebouwen en ruimtes wordt maximaal nagestreefd..
Indien de unit aangekocht is garandeert een terugkoopsysteem een vlotte afhandeling. Dit systeem van voorkooprecht garandeert op zijn manier dat het terrein en zijn duurzame gebouwen perfect onderhouden zullen worden en hun maximale waarde wordt behouden.

Ecologie en duurzaamheid

Duurzaam en ecologisch verantwoord bouwen is een ander aspect. Toekomstgericht dienen gebouwen andere kwaliteitsnormen te hanteren zowel economisch als ecologisch. We denken aan het gebruik van kwaliteitsmaterialen, goede isolatie, milieuvriendelijke bouwmaterialen, recycleerbare grondstoffen, groendaken …enz.De units zijn CO² neutraal met een laag energieverbruik. Voor verwarming worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Het principe van Life Cycle Cost: cradle to cradle wordt gebruikt om  gebouwkosten op lange termijn te berekenen en zorgt voor duurzame koop, goede koop.

Bedrijvenparkmanagement

Via een uitgebreid systeem van bedrijvenparkmanagement met doorgedreven ICT ondersteuning wordt het dagelijkse beheer van het park in goede banen geleid. Informatie wordt centraal opgeslagen, beheerd en gebruikt.In samenwerking met onze partner BIMplan wordt via een Bouw Informatie Model alle nuttige gebruikersinfo van het terrein gebundeld op één plaats. Alle betrokken partijen zoals brandweer, politie, verzekering, gemeente kunnen via een inlogsysteem beschikken over de actuele gegevens die zij nodig hebben. Dit zorgt voor winsituaties waar iedereen wel bij vaart.

Doorgedreven samenwerking en toekomstvisie

Het tot stand komen van dit project werd in nauwe samenwerking met de gemeente Boom, POM en het Agentschap Ondernemen gerealiseerd. De mogelijkheden van het RUP en vooral de RUP-poort tot Scherpenhoek werden bewust opgenomen in de strategie. Via dit plan is bereikbaarheid en transport mogelijk over water via de Rupel. Dit kadert volledig in de economische en ecologische doelstellingen van ons bedrijventerrein en biedt een strategische meerwaarde naar de toekomst.

luchtfoto Noeveren

Bedrijven

Bobimat

Koperlakdraad en elektrische isolatie

www.bobimat.be
03 666 90 69
De Steenschuit

Sociaal tewerkstellingsproject

www.desteenschuit.be
03 844 46 48
Erik De Boeck

Ontwerp en realisaties van meubelen op maat

0479 65 82 66
Gamaco

Gadgets, verkoopautomaten, snoepgoed

www.gamaco.com
03 829 11 44
Gate4eu

Container groupage - Overseas Shipping - Air Transport

www.gate4eu.be
03 440 06 20
Jobico

Centrale verwarming en sanitair

www.jobico.be
03 844 83 45
Kadanz & Partners

Audiovisuele en mulitmediale realisaties

www.kadanz.com
0472 31 61 36
Lameris

Medisch en chirurgisch materiaal

www.lameris.be
03 457 74 04
Nodia

Biochemische materialen

www.nodia.com
03 830 46 44
Riveka

Graan- en bijprodukten

www.riveka.com
03 502 19 00
Sky Man International

Takeltechnologiebedrijf

www.sky-man.com
03 844 65 86
Splend-it ID

Promotiemateriaal

03 825 35 66
Userfull

IT-Integrator

www.userfull.be
02 282 08 08
Dewaerheit Solutions

Doseermachines

www.dewaerheit.com
03 844 79 97