Open Atelierweekend bij Lucas en Griet Bertels

07 01-2008
Open Atelierweekend bij Lucas en Griet Bertels

De kunstenaar Lucas Bertels houdt samen met zijn dochter Griet op 19 en 20 januari een open atelierweekend in Boom.

De kunstwerken van Lucas kennen een grote variatie, zowel in thema als in omvang.  Zo toont hij in zijn atelier installaties, die meestal een tafereel op ware grootte uitbeelden.  Bijna monumentaal zijn ook de lichtobjecten : een verscheidenheid aan verlichtingselementen die gekenmerkt worden door hun originaliteit in verrassende Lucasiaanse vormen.  Daarnaast toont deze kunstenaar zijn veelzijdigheid in de pentekeningen en de aquarellen die vaak de gebouwen en de natuur langs de Rupel weergeven.

Nieuw is het grafisch werk.  Ook het kleinere werk komt bij hem aan bod : de pentekeningen in postkaartformaat zijn een weerspiegeling van de pareltjes in de Rupelstreek.

In de directe omgeving van zijn atelier (Hoek 76 Boom) hebben de regelmatige bezoekers van eetcafé
‘t Steencaycken al kennis gemaakt met de kenmerkende stijl, waarin de wereld van Lucas tot leven komt.
‘t Steencaycken dankt immers haar kunstzinnig interieur aan vader en dochter Bertels.  Onlangs exposeerde hij hier nog met een selectie van zijn lichtobjecten.

De waardering van zijn veelzijdige creativiteit reikt echter verder dan de Rupelstreek.  De provincie Antwerpen heeft werken van hem en in diverse Europese landen zijn de creaties van de kunstenaar te zien.
In het weekend van 19 en 20 januari zijn alle werken van Lucas te bezichtigen in zijn atelier.
Ook Griet Bertels toont daar haar creaties.  Haar werk is minder monumentaal en daarmee zeer geschikt als geschenk voor alle mogelijke feestelijke gebeurtenissen.  Als ontwerpster van de figuurtjes Rube en Rutje vinden we in haar creaties de leefwereld van het speelse kind terug.
Niet verwonderlijk voor wie haar winkeltje in Lier met originele geschenken kent.
Tijdens het Open Atelierweekend toont zij behalve schilderijen, meubilair en andere kunstobjecten ook wenskaarten, gadgets en juweeltjes.

U bent welkom op 19 en 20 januari van 10u00 tot 19u00 : Bedrijvencentrum Hoek 76 – Ateliernummer 47 – 2850 Boom.

Related article

 • 09 03-2021
  Hamburger Take-Away!

  Het afgelopen jaar hebben we elkaar weinig gezien! Daarom organiseerden we begin maart een Hamburger Take-Away! Want al een jaar leven en werken we in onze bubbel, houden we afstand, werken we thuis en zien we mekaar niet of heel soms. Het…

  Meer lezen...
 • 05 10-2018
  Curieuzeneuzen Vlaanderen

        CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een project dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart wil brengen. Gedurende 4 weken werden hier meetbuisjes geplaatst en werd de hoeveelheid stikstofdioxide gemeten, dit is een goede indicator voor luchtvervuiling door verkeer. Bedrijvencentrum…

  Meer lezen...
 • 19 09-2018
  Dankwoord 35-jaar bestaan

  “Dikke merci aan Hoek 76” –  Gazet van Antwerpen Bedrijvencentrum Hoek 76 uit Boom vierde zoals u weet recent haar 35-jarig bestaan. Zaakvoerder Paul Cornelis wou toen geen geschenken, bloemen of flessen wijn, maar vroeg aan elk van zijn genodigden…

  Meer lezen...