Open Atelierweekend bij Lucas en Griet Bertels

07 01-2008
Open Atelierweekend bij Lucas en Griet Bertels

De kunstenaar Lucas Bertels houdt samen met zijn dochter Griet op 19 en 20 januari een open atelierweekend in Boom.

De kunstwerken van Lucas kennen een grote variatie, zowel in thema als in omvang.  Zo toont hij in zijn atelier installaties, die meestal een tafereel op ware grootte uitbeelden.  Bijna monumentaal zijn ook de lichtobjecten : een verscheidenheid aan verlichtingselementen die gekenmerkt worden door hun originaliteit in verrassende Lucasiaanse vormen.  Daarnaast toont deze kunstenaar zijn veelzijdigheid in de pentekeningen en de aquarellen die vaak de gebouwen en de natuur langs de Rupel weergeven.

Nieuw is het grafisch werk.  Ook het kleinere werk komt bij hem aan bod : de pentekeningen in postkaartformaat zijn een weerspiegeling van de pareltjes in de Rupelstreek.

In de directe omgeving van zijn atelier (Hoek 76 Boom) hebben de regelmatige bezoekers van eetcafé
’t Steencaycken al kennis gemaakt met de kenmerkende stijl, waarin de wereld van Lucas tot leven komt.
’t Steencaycken dankt immers haar kunstzinnig interieur aan vader en dochter Bertels.  Onlangs exposeerde hij hier nog met een selectie van zijn lichtobjecten.

De waardering van zijn veelzijdige creativiteit reikt echter verder dan de Rupelstreek.  De provincie Antwerpen heeft werken van hem en in diverse Europese landen zijn de creaties van de kunstenaar te zien.
In het weekend van 19 en 20 januari zijn alle werken van Lucas te bezichtigen in zijn atelier.
Ook Griet Bertels toont daar haar creaties.  Haar werk is minder monumentaal en daarmee zeer geschikt als geschenk voor alle mogelijke feestelijke gebeurtenissen.  Als ontwerpster van de figuurtjes Rube en Rutje vinden we in haar creaties de leefwereld van het speelse kind terug.
Niet verwonderlijk voor wie haar winkeltje in Lier met originele geschenken kent.
Tijdens het Open Atelierweekend toont zij behalve schilderijen, meubilair en andere kunstobjecten ook wenskaarten, gadgets en juweeltjes.

U bent welkom op 19 en 20 januari van 10u00 tot 19u00 : Bedrijvencentrum Hoek 76 – Ateliernummer 47 – 2850 Boom.

Related article

 • 08 08-2017
  Werner Stilmant : erkenning ambachtsman

  Werner Stilmant, gespecialiseerd en gepassioneerd in het maken van meubels uit steigerhout heeft onlangs het logo van ambachtsman ontvangen van de Commissie en Raad Ambachtslieden van het FOD Economie, Middenstand, KMO en Energie. Deze erkenning laat het toe zich te…

  Meer lezen...
 • 08 08-2017
  Nieuwe bedrijven op Hoek76

  In enkele maanden tijd vestigden zich een tal van nieuwe bedrijven zich op Hoek76. DV Management, Mope, Ricochet, De Witte G., Van Beneden P., Van Horenbeeck G. en Deluge Fire Protection zijn nieuwe ondernemers op ons bedrijvencentrum en deze heten…

  Meer lezen...
 • 04 10-2016
  Bedrijventerrein Scherpenhoek

  Sinds vorige maand zijn alle gebouwen op het bedrijvencentrum Scherpenhoek te Boom allemaal verkocht. Deze toplocatie én de uitstraling van de gebouwen hebben de aandacht getrokken van diverse KMO bedrijven en kleine zelfstandigen. Om dit te vieren werd er op…

  Meer lezen...