Jonge soepboeren maken naam op Hoek 76 en de Rupelstreek!

14 11-2014
Jonge soepboeren maken naam op Hoek 76 en de Rupelstreek!
soepboeren

Sander en Thijs voor hun mobiele soepbar. “We willen voor een makkelijk en gezond alternatief zorgen”, zeggen ze. – Foto Benoit De Freine

“Veel mensen hebben niet zo veel tijd om een volledige maaltijd te nemen”, redeneren de twee soepboeren. “Met onze verse soep en quiches willen we voor een makkelijk en gezond alternatief zorgen. De groente- en tomatensoepen blijven populaire klassiekers, merken we. Maar we maken ook elke week een minder traditionele soep, zoals nu onze courgettesoep met Zwarte Woudham.”

Sander en Tijs kennen elkaar al jarenlang. Ze zaten in de scouts van Reet en hadden de toekomstdroom om ooit samen een zaak te starten. Twee jaar geleden namen ze deel aan ‘Startup@Campus’, een wedstrijd van de Karel de Grote Hogeschool waarbij studenten de kans krijgen een eigen zaak op te richten en uit te bouwen. Het plan van de soepbar werd door de jury meteen op lof onthaald.

“Al hebben we ons idee wel lichtjes moeten bijschaven”, zegt Tijs. “Aanvankelijk wilden we met een voorbijrijdende soepbar de hort opgaan. Maar dat zou omwille van de benzinekosten veel te duur uitvallen. In de plaats daarvan besloten we om in de Rupelstreek op vaste momenten op vaste plaatsen te komen staan. Als een vis- of een kippenkraam, maar dan met soep en quiches.”

Twee jaar voorbereid

De jongens volgden kooklessen en kochten een 35 jaar oude caravan, die ze lieten ombouwen tot een mobiele soepbar. “We hebben de buitenkant laten spuiten, terwijl we het interieur helemaal hebben opgeknapt. Alles bij elkaar zijn we ruim anderhalf jaar, misschien zelfs twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen.”

Nu ze drie maanden goed en wel aan de slag zijn – ’s voormiddags koken en leveren aan bedrijven, scholen en particulieren, ’s namiddags verkopen – beseffen Sander en Tijs het potentieel van Soeprème. “We hebben een risico genomen, maar dat is goed uitgedraaid. Tegen volgende maand willen we onze keuken verhuizen naar een pand op het bedrijventerrein Hoek 66 in Boom”, zegt Tijs.

“We willen ook zo snel mogelijk een tweede caravan kopen, waarmee we op evenementen, markten en opendeurdagen van bedrijven willen staan. Het ondernemerschap is echt een kwestie van voortdurend verdienen en opnieuw investeren. We hopen om op die manier stelselmatig verder te kunnen groeien. We zien ons dit echt nog jaren doen.”

Meer informatie is te vinden op de website www.soepreme.be.

Related article

 • 08 08-2017
  Werner Stilmant : erkenning ambachtsman

  Werner Stilmant, gespecialiseerd en gepassioneerd in het maken van meubels uit steigerhout heeft onlangs het logo van ambachtsman ontvangen van de Commissie en Raad Ambachtslieden van het FOD Economie, Middenstand, KMO en Energie. Deze erkenning laat het toe zich te…

  Meer lezen...
 • 08 08-2017
  Nieuwe bedrijven op Hoek76

  In enkele maanden tijd vestigden zich een tal van nieuwe bedrijven zich op Hoek76. DV Management, Mope, Ricochet, De Witte G., Van Beneden P., Van Horenbeeck G. en Deluge Fire Protection zijn nieuwe ondernemers op ons bedrijvencentrum en deze heten…

  Meer lezen...
 • 04 10-2016
  Bedrijventerrein Scherpenhoek

  Sinds vorige maand zijn alle gebouwen op het bedrijvencentrum Scherpenhoek te Boom allemaal verkocht. Deze toplocatie én de uitstraling van de gebouwen hebben de aandacht getrokken van diverse KMO bedrijven en kleine zelfstandigen. Om dit te vieren werd er op…

  Meer lezen...