Energiezuinige feestverlichting van Nice & Bright

19 11-2014
Energiezuinige feestverlichting van Nice & Bright

kerstverlichtingIs het not done om in tijden van stroomschaarste kerstverlichting te hangen aan winkels en bedrijven en zitten firma’s die gespecialiseerd zijn in die kerstverlichting nu in zak en as? “Helemaal niet”, zegt Nest Van den Eynde van feestverlichtingsspecialist Nice & Bright, gevestigd in het bedrijvenpark Hoek 76 in Boom.

Een paar maanden geleden zag het er nochtans even wat minder goed uit. “Bedrijven en gemeentebesturen bestellen hun kerstverlichting meestal in de zomer. Dit jaar hebben er een paar hun bestelling geannuleerd toen voor het eerst sprake was van de stroomschaarste en het afschakelplan, maar een paar weken geleden hebben de meesten teruggebeld met de vraag om toch verlichting te komen hangen.”

Want kerstverlichting is niet noodzakelijk een energieverslinder. “Wij hebben altijd met energiezuinige LED’s gewerkt, van bij de start van ons bedrijf vijf jaar geleden, toen LED’s nog veel duurder waren”, zegt Nest Van den Eynde. “Voor ons was dat vanzelfsprekend. Je moet bewust omgaan met energie. En een friteuse aanzetten (3500 Watt) vraagt honderd keer meer energie dan zo’n kroonluchter met honderden LED-lampjes.”

Niet alleen de lampjes zijn energiezuinger, Nice & Bright kan ook het gebruik sturen. “Onze kerstverlichting is computergestuurd. De klant krijgt een gratis app voor zijn smartphone, waar hij de verlichting mee kan aan- en uitzetten of volgens een bepaalde frequentie kan laten knipperen. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de verlichting ‘s nachts uit gaat, ‘s morgens een paar uur op 50% brandt en overdag op 100%. Of als je twee verlichte ornamenten hebt hangen, sterren of kroonluchters bijvoorbeeld, kan je ze zo laten knipperen dat ze om beurt verlicht zijn. Alweer de helft energie bespaard.”

Nice & Bright is nu volop bezig met het ophangen van de kerstverlichting en er wordt bijna de klok rond gewerkt. Omdat op maat van elke klant wordt gewerkt, moeten soms in laatste instantie nog wijzigingen worden aangebracht. Ook de kerstboomversieringen zijn soms heel gepersonaliseerd. Zoals de logo’s van Spar en Quick, geprint in 3D en in de bedrijfskleuren. “Die 3D-prints zijn nieuw, en de reacties zijn positief.”

Een kerst zonder verlichting kan echt niet volgens Nest Van den Eynde. “Mechelen is bijvoorbeeld altijd zo mooi verlicht tijdens de eindejaarsperiode. Stel je voor dat je in december de stad binnenrijdt en alles is donker. Dat kan toch niet? Feestverlichting geeft sfeer, en dat zet de mensen aan tot kopen.Als je het op een energiezuinige manier aanpakt, wordt iedereen er beter van.”

Related article

 • 08 08-2017
  Werner Stilmant : erkenning ambachtsman

  Werner Stilmant, gespecialiseerd en gepassioneerd in het maken van meubels uit steigerhout heeft onlangs het logo van ambachtsman ontvangen van de Commissie en Raad Ambachtslieden van het FOD Economie, Middenstand, KMO en Energie. Deze erkenning laat het toe zich te…

  Meer lezen...
 • 08 08-2017
  Nieuwe bedrijven op Hoek76

  In enkele maanden tijd vestigden zich een tal van nieuwe bedrijven zich op Hoek76. DV Management, Mope, Ricochet, De Witte G., Van Beneden P., Van Horenbeeck G. en Deluge Fire Protection zijn nieuwe ondernemers op ons bedrijvencentrum en deze heten…

  Meer lezen...
 • 04 10-2016
  Bedrijventerrein Scherpenhoek

  Sinds vorige maand zijn alle gebouwen op het bedrijvencentrum Scherpenhoek te Boom allemaal verkocht. Deze toplocatie én de uitstraling van de gebouwen hebben de aandacht getrokken van diverse KMO bedrijven en kleine zelfstandigen. Om dit te vieren werd er op…

  Meer lezen...